MIR-Methode kring op donderdag 17 januari.

2 januari 2019 door

Je bent van harte welkom van 19.30-21.30!

Wat heeft 2018 jou gebracht?

Er is al weer een jaar voorbij. Hoe kijken we terug? Wat hebben we geleerd? Wat doen we anders. Kunnen we spreken van een mooie transformatie of kijk je met een zwaar hart naar alles wat er op je pad is geweest? De kunst is om ook blij te zijn met de minder mooie dingen die er waren in 2018. Soms kun je nog niet weten wat het voor je leven gaat betekenen. Wat je nu heel zwaar aanvoelt kan toch zo bedoeld zijn. Soms kun je er jaren later naar kijken en dan ook begrijpen waarom je dit mocht ervaren en dat het eigenlijk ook je leven en ontwikkeling gediend heeft. Het heeft iets waardevols opgeleverd.

Mag je dan dankbaar zijn of voelt dat helemaal niet goed? We hebben dat in onze jeugd vaak gehoord. Van onze ouders maar vooral van onze grootouders. Is het dan een stukje wijsheid wat je bij je draagt als je dankbaarheid kunt voelen? Dankbaarheid maakt gelukkig. Hoe vaker je dankbaar bent hoe mooier je leven wordt. Maar hoe kun je je op een dagelijkse basis dankbaar voelen? En waarvoor kun en mag je dan dankbaar zijn? Vroeger was je misschien dankbaar voor andere dingen dan nu? Misschien omdat er minder welvaart was? Of omdat we dat steeds van onze ouders hoorden. Wees maar dankbaar want…? .

Als je een moeilijke tijd doormaakt hoe kun je dan dankbaar zijn. Het gaat immers helemaal niet goed. Het leven laat je zien dat je wellicht niet op het goede pad bent en dat er veranderingen moeten komen in bv je werk of je relatie. Besef dat je ook dankbaar kunt zijn voor minder leuke dingen. Soms besef je later pas dat het je toch hele goede inzichten heeft gegeven.

Door de moeilijke dingen te waarderen is er meer om dankbaar voor te zijn. Dingen hoeven niet te lopen zoals jij wilt om toch mooi te zijn. Het leven hoeft niet volgens het boekje geleefd te worden om gewaardeerd te worden. Je mag dankbaar zijn voor zowel fijne als vervelende gebeurtenissen. Dankbaar zijn voor alles wat niet perfect is! Om dat te kunnen moet je eerst bewust worden van je gedachten.

Als je s ’morgens wakker wordt gaan er meteen allerlei gedachten door je hoofd. En het zijn niet altijd positieve gedachten. Observeer ze maar eens heel bewust. Door je dag te starten met dankbaarheid start je de dag met een positief gevoel. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om ’s ochtends te bedenken waarvoor je vandaag allemaal dankbaar kunt zijn. Welke leuke en fijne dingen er allemaal zijn. Je zult zien dat je er iedere dag beter in wordt, en dat dit gevoel je helpt iedere dag goed te beginnen.

Zoek het positieve in al het negatieve……Wanneer dingen verkeerd gaan is het makkelijk om pessimistisch te worden. Het is duidelijk wat er allemaal mis is, en het is verleidelijk om deze aspecten keer op keer te herhalen. Het is echter ook een hele leuke uitdaging om in iedere negatieve gebeurtenis de positieve aspecten te zoeken. Alles heeft altijd twee kanten.

Het voelen en uiten van dankbaarheid is een gewoonte die je jezelf kunt aanleren. Door jezelf op vaste momenten dankbaar te voelen wordt het al snel een gewoonte. Schrijf elke avond voor je gaat slapen in je dagboek wat er allemaal goed is aan je leven en waar je dankbaar voor mag zijn. Dan ga je slapen met een gelukkig gevoel en dan slaap je beter.

Zie het als een zaadje dat je plant: het duurt even voordat het gaat groeien en je het daadwerkelijk gaat voelen. Maar wanneer jij het iedere dag even aandacht geeft, zul je verbaasd zijn wat er in je leven gebeurt. Niet alleen komt er overvloed op je pad, ook ga jij je steeds gelukkiger en rijker voelen. Want…gedachten gaan manifesteren!

Dankbaarheid is een zuivere energie met een zeer hoge trilling. Niet alleen krijg  je door een dankbare levensinstelling nog veel meer dingen op je pad waar je dankbaar voorkunt zijn. Dankbaarheid heeft ook een helende en verzachtende energie.

Hoe langer je in een staat van dankbaarheid kunt zijn, hoe meer er in je systeem geheeld wordt. Je wordt zachter en lichter en veel gelukkiger. De MIR-Methode kan je hier bij helpen.

Wil je ook oefenen in dankbaarheid en hierover meepraten in de MIR-Methode kring van donderdag 17 januari 2019? Je bent van harte welkom. De thee staat klaar vanaf 19.15 uur. Neem gerust iemand mee die wil kennis maken met de MIR-Methode. Wel graag even aanmelden.

Tot MIR

Reacties