MIR-Methode kring op donderdag 28 november!

31 oktober 2019 door

Ziek zijn is eigenlijk de genezing…..?

De wereld op zijn kop….?

Heel vroeger zorgde de man voor het voedsel en de vrouw paste op de kinderen. Vaak had ze kinderen van verschillende mannen omdat het belangrijk was voor de voortplanting van de mens om zoveel mogelijk kinderen te verwekken. De man ging op jacht en er dreigde vaak gevaar. Je kunt je voorstellen als er een beer voor je staat dat je dan wel heel hard wilt rennen. Ons lichaam heeft nu nog steeds dat beschermingsmechanisme. Als je stress of angst ervaart dan reageert je lichaam daar onmiddellijk op. Hersendelen worden geactiveerd of juist gedeactiveerd. Je hartslag versnelt, je ademhalingspatroon en bloedsuikerspiegel verandert, er worden stress hormonen geproduceerd. Alles om je in staat te stellen om “het gevaar” zo goed mogelijk de baas te kunnen. Je beschermingsmechanismen gaan aan het werk. Je doet wat je moet doen en daarna komt er weer rust, of niet? 

Een voorval kan meer impact hebben dan je denkt. In veel gevallen zal, als de situatie weer veilig is, je lichaam direct deze reactie stoppen en kunnen je lichaam en geest terugkeren naar de ontspannen staat die van nature bij je hoort. Je kunt gewoon weer verder en je wilt het voorval zo snel mogelijk vergeten. Ook de emoties die erbij horen! Maar het lichaam reageert hierop vaak op met symptomen zoals vermoeidheid, niet fit, koorts of hoofdpijn. Of, als het heel traumatisch is, met een ziekte. Je lichaam maakt echter geen fouten en doet alles met een reden. 

De biologische wetten van dokter Hamer vormen een totaal andere medische basiskennis dan waar tot nu toe mee wordt gewerkt. Dit geldt voor de reguliere geneeskunde, maar ook voor de alternatieve geneeskunde. Ze gaan er van uit dat ziekte een disfunctioneren van het lichaam of de geest is en behandeld moet worden. Met therapie of tegenwoordig vooral met medicijnen. Dokter Hamer’s ontdekkingen laten echter zien dat niets in de natuur ziek is en dat elk symptoom een biologische betekenis heeft. Zoals hij beschrijft in de 5 Biologische Wetten zijn ziektes geen kwaadaardige processen, maar eeuwenoude Biologische Speciaal Programma’s van de natuur die een individu ondersteunen gedurende een onverwachte gebeurtenis. 

Elke ziekte is het resultaat van een gebeurtenis die jou emotioneel raakt, bijvoorbeeld een onverwacht ontslag, een opmerking die je als zeer kwetsend hebt ervaren, een sterfgeval van een dierbare. Dit kan al vanaf de conceptie, dus ook in de baarmoeder kun je al een trauma oplopen. Als je moeder verdriet heeft of stress dan ervaart het kleine kindje dat ook. Binnen de MIR-Methode noemen we dat een SEG (Significante Emotionele Gebeurtenis).  Zo’n gebeurtenis kan grote gevolgen hebben voor je gezondheid.

Als je je gaat verdiepen in de Biologische wetten en deze steeds meer gaat toepassen in je leven, wordt de reikwijdte van deze totaal andere levenshouding je pas echt duidelijk. Ziekten zijn geen bedreiging meer, het is juist een goed teken, want je hebt iets opgelost. Je gaat jezelf herkennen en je krijgt veel meer begrip voor je eigen functioneren en het functioneren van anderen. Je kunt om jezelf gaan lachen, het is onvoorstelbaar hoe kleine dingen je toch nog kunnen raken en even later een verkoudheid of griepje kunnen veroorzaken. Ook ga je zien dat de rust en het vertrouwen, waarmee je de processen van je lichaam observeert, alles veel sneller en minder heftig doet verlopen. 

Een ziekte hoeft niet genezen te worden, het IS de genezing. Wel kan het noodzakelijk zijn om de genezing goed te begeleiden. Het zijn soms heftige processen, die niet zo maar vanzelf over gaan. Soms denk je dat dingen echt verwerkt zijn, maar vaak is dat niet zo. Door ziek te worden laat je lichaam je weten dat je nu inderdaad iets hebt opgelost en kan je het zien als echt een goed teken. 

Programma en fasen van de genezing van een trauma

Werken aan je bewustzijn en groei is belangrijk, want elke ziekte en elk psychisch probleem is een manifestatie van je eigen (on)bewuste overtuigingen. Verander je overtuigingen en je wereld zal veranderen, inclusief je gezondheid. De Biologische wetten, de MIR-Methode en ook Quantum-Allergy kunnen je hierbij helpen. Het is bijzonder om te ervaren hoe deze verschillende methodes elkaar versterken en je de kans geven om je trauma’s te helen en bewuster om te gaan met je lichaam en geest en dus je gezondheid.

Wil je meer weten over dit onderwerp. Kom dan naar de MIR-Methode kring van 28 november. Wel graag even aanmelden. Iemand meenemen die nog niet bekend is met de MIR-Methode? Van harte welkom. Vanaf 19.15 uur staat de thee klaar in Joure.

Tot MIR

Reacties