MIR-Methode kring op dinsdag 20 november!

1 november 2018 door

Kom je ook naar de MIR-Methode kring op dinsdag 20 november van 19.30-21.30 uur?

Magnesium. Het wondermineraal!

Magnesium is een heel belangrijk mineraal. Maar hoe krijg je er genoeg van binnen? Via voedsel? En hoe weet je dat je een tekort hebt. Interessant genoeg om er een thema van de maken voor de MIR-Methode kring! Ja, dat doen we toch via de stap “Alle tekorten aanvullen”?

Ja…. en dan komen de vragen. Wat zit er nog aan mineralen en vitaminen in ons voedsel? Vanaf dat we klein waren is het er bij ons ingestampt, we moeten groenten en fruit eten. Het is gezond en je wordt er groot en sterk van. Maar is dit eigenlijk nu nog wel zo? We beseffen niet dat door de manier van de hedendaagse teelt veel minder vitamines en mineralen in ons voedsel zit.  Volgens verschillende onderzoeken is gebleken dat groenten en fruit vandaag de dag veel minder vitamines en mineralen bevatten dan twintig jaar terug. Het verschil is bij sommige groenten zelfs wel meer dan vijftig procent. Kijk maar eens op de tabel. En kijk eens naar het percentage achter magnesium? Hoe vullen we dat dan aan? Wist je dat stress en te weinig slaap een grote magnesiumvreter is! En wie heeft daar geen last van in deze drukke wereld.

Dus….veel minder magnesium en dat is een mineraal wat de basis is van gezondheid. Magnesium wordt ook wel het ‘wondermineraal’ genoemd. Dat is niet heel erg raar, want elk orgaan in ons lichaam, onze spieren en ons hart hebben baat bij magnesium. Magnesium is misschien wel de belangrijkste levensbehoefte van de mens op water en zuurstof na. Het aanvullen van magnesium is dus geen slecht idee! Bij een tekort aan magnesium kunnen er in veel gevallen allerlei klachten optreden. Andere vitamines zoals B6 en calcium kunnen alleen maar opgenomen worden als er voldoende magnesium aanwezig is.(klik op de plaatjes voor grote versie).

Gelukkig geeft ook weer veel inzichten dat we anders met ziekte kunnen omgaan. Bewustwording over voeding, levensstijl en het aanvullen van tekorten! En wat kun je er dan aan doen? Wil je ook meepraten over dit onderwerp? Informatie ontvangen over magnesium? En leren hoe je toch voldoende magnesium binnen kunt krijgen? Kom dan dinsdag 20 november naar de MIR-Methode kring. Bijdrage voor deze avond is 5 euro. Neem gerust iemand mee die geïnteresseerd is. De thee staat klaar vanaf 19.15 uur. Wel graag even aanmelden.

Tot MIR

Reacties