Chakra’s

Lotus-echt_152x98_acf_cropped2Chakra’s zijn centra van geestelijke energie in het menselijk lichaam. De zeven belangrijkste chakra’s lopen langs je wervelkolom tot aan je kruin. De chakra’s (Sanskriet voor “wiel”) zijn te vergelijken met een soort energiebronnen. Alle  7 chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Meditatie is belangrijk om alle chakra’s in balans te brengen. Ik vind het heerlijk als ik begeleid word in een meditatie. Ik gebruik hiervoor de Chakra Activatie Methode.

De Chakra Activatie Methode

Bij veel mensen mist er een balans in de chakra’s door veel invloeden vanuit de huidige maatschappij. De combinatie van een geleide meditatie, verschillende frequenties, binaurale beats, intenties vanuit een hoger bewustzijnslaag en krachtige affirmaties zorgen ervoordat je sneller weer in balans kunt komen en meer vanuit je hart kunt gaan leven om van daaruit een andere wereld voor jezelf en anderen te creëren. Voor meer info en het ervaren van deze methode klik op onderstaand link!

http://tinyurl.com/chakra-activatie-methode

 

Beschrijving van de Chakra’s

IMG_2994De eerste chakra wordt in verband gebracht met overleven en bevindt zich aan de onderkant van de ruggengraat. Het ondersteund onze levenswil meer levenskracht, groter zelfbehoud  en geeft ons lichaam zijn vitaliteit. Ik ben het waard om er te zijn.  Lees verder…..

IMG_2995De tweede chakra wordt in verband gebracht met emoties en seksualiteit en bevindt zich in de onderbuik. De energie is o.a.gericht op lichaamsbewustzijn, vitaliteit, creativiteit. levensvreugde, seksualiteit, aantrekkingskracht bij relaties en op het kindse en speelse. Lees verder….

IMG_2996De derde chakra wordt in verband gebracht met wilskracht en is gelegen in de maagstreek. Dit chakra is staat in verbinding met een sterker Ik-gevoel, beter omgaan met emoties, meer inlevingsvermogen, hogere sensibiliteit, zelfexpressie en meer spontaniteit. Lees verder….

IMG_2997De vierde chakra wordt in verband gebracht met liefde en bevindt zich in de hartstreek.Het staat in verbinding met  alle aspecten van de liefde en heeft ook te maken met vreugde, groter groepsbewustzijn, meer zelfwaardering, creativiteit, tolerantie en overgave. Lees verder…

IMG_2998De vijfde chakra wordt in verband gebracht met communiceren en creativiteit en bevindt zich in de buurt van het strottenhoofd. Dit chakra heeft te maken met zelfexpressie en creativiteit door middel van spraak.  Goede communicatieve eigenschappen, beter concentratie en onderscheidingsvermogen.  Lees verder……

IMG_2999De zesde chakra wordt in verband gebracht met helderziendheid, intuïtie en verbeeldingskracht en ligt in de buurt van het voorhoofd. Dit chakra heeft te maken met zielsverbondenheid, merr verbinding met je hogere zien. zelfbewustzijn, inzichten en genezende energie.  Lees verder….. 

IMG_3001De zevende chakra wordt in verband gebracht met kennis en inzicht en ligt in je kruin. Het verbindt ons met de hogere kracht en het spirituele bewustzijn.  Dit chakra heeft te maken met de bewustwording van je gedachten, toegang tot kennis en je innerlijke waarneming.  Lees verder……

 

Voel de rust…..